29-årige Jacob har overtaget forældrenes virksomhed og bolig; Vestergård Forage i Røjle på Fyn.

Det har længe ligget i kortene, at det blev Jacob, der en dag skulle tage over, når forældrene Annelise og Rolf var klar til at slippe både fødegården og virksomheden. Den 1. januar 2022 blev det en realitet; Jacob ejer nu virksomheden 100% og er flyttet ind på gården i Røjle sammen med kæresten Camilla og deres fælles søn Svend på 1 år.

Virksomheden Vestergård Forage

  • Bedriften består af i alt 350 hektar og har derudover en fjerkræproduktion på 33.000 rugeægshøner plus haner. 
  • Ud over de 100 hektar med græs til heste er der traditionel græsfrøproduktion og 100 hektar med korn, som bruges i fjerkræproduktionen.
  • En velassorteret maskinpark, der muliggør fuld kontrol og fleksibilitet.
  • Egen certificeret vejvægt.
  • Eget kunsttørrings anlæg.

59-årige Rolf Vestergård Hansen har i ca. 35 år drevet landbrug og hønseri, og gennem de sidste 18 år har han også specialiseret sig indenfor produktion af højkvalitets grovfoder til heste. Rolfs store passion for grovfoder voksede sammen med kerneværdierne for produktionen; højeste kvalitet, overvågning, fuld kontrol, fleksibilitet mm. Dette er, i takt med at hestefolk er blevet mere og mere vidende omkring vigtigheden af grovfoder af høj kvalitet til heste, blevet en hurtigt voksende og lukrativ forretning. 

For 4 år siden valgte Rolf via massiv markedsføring at styrke virksomheden yderligere, bl.a. med navneskifte, messedeltagelse, ny hjemmeside, flyers omm. for dermed at signalere og tydeliggøre sortimentet yderligere; produktion af højkvalitets wraphø og kunsttørret hø til heste. Og det virkede! Virksomheden har efterfølgende måttet ekspanderet fra at producere 3000 til at runde 6000 minibigballer for at kunne leve op til efterspørgslen. Kundeskaren flyttede sig fra blot at sælge få baller til mange kunder, til at levere hele træk til nogle af hestebranchens mest anerkendte stutterier, hestehospitaler og salgsstalde i hele kongeriget.

Virksomheden var derfor nu kørt i stilling og kunne med god samvittighed overlades ny kaptajn.

Annelise og Rolf, der er forældre til tre, startede generationsskifte-processen for ca. 5 år siden med at lufte tanken om lysten til og interessen for en fremtidig overtagelse af virksomheden var tilstede hos dem. Virksomheden har jo været en stor del af børnenes hverdag og deres DNA, så det var vigtigt, at der blev talt åbent om fremtiden, så de hver især kunne tænke grundigt over det. 

Blandt de tre søskende herskede der imidlertid ingen tvivl om, at det var Jacob, der havde både lysten og evnerne til at gå i sin fars fodspor. Jacob har helt fra barns ben haft grønne fingre og samtidig været bidt af en gal landbrugsmaskine. Jacob har også både før, under og efter hans uddannelse som agrarøkonom fra Dalum Landbrugsskole, brugt al hans fritid og kræfter både i marken og hønseriet i familiens virksomhed. Derfor var det en naturlig del af generationsskiftet at det blev Jacob, som i første omgang købte 50% af firmaet for pr. 2022 at overtage de resterende 50%. Ergo er det i dag Jacob, der både er ejer og direktør i virksomheden. 

Kæresten Camilla, der har flair for og lyst til det administrative, har overtaget Rolfs plads på kontoret og står nu for kundekontakten. 

Vestergård Forage vil med Jacob ved roret bestræbe sig på at servicere og bevare det gode samarbejde med de eksisterende og trofaste kunder, ligesom der fremadrettet fortsat vil være yderligere fokus på konstant at optimere produktionen.